چرم مصنوعی یکی از تولیدات دست بشر می باشد که به عنوان جایگزینی برای چرم طبیعی و برای تولید محصولات چرمی اختراع شده است.
کاربرد چرم مصنوعی
چرم یکی از محصولاتی می باشد که از سال های بسیار دوری در زندگی بشر استفاده می شود و امروزه نیست یکی از محصولات مهم در تولید پوشاک یا اکسسوری های و لوازم مصرفی دیگر می باشد و به دلیل اینکه هنوز جایگزینی برای آن پیدا نشده است که تمامی خصوصیات آن را داشته باشد استفاده از آن در تمامی نقاط دنیا بسیار رایج می باشد.
چرم طبیعی به محصولی گفته می شود که به طور مستقیم از دباغی پوست حیوانات به دست می آید و معمولا آن را از پوست حیواناتی مانند گاو و گوسفند ها تولید می کنند که تمامی آن ها دارای ویژگی های منحصر به فردی مانند زیبایی و مقاومت بالا می باشند و از آن ها در تولید پوشاک استفاده های زیادی می شود.
چرم های طبیعی به دلیل فرآیند های مختلفی که بر روی آن ها انجام می شود تا به مرحله مصرف برسند قیمت بالایی دارند و خریداری و استفاده از محصولات چرمی طبیعی برای همه ی افراد امکان پذیر نمی باشد و در بعضی از محصولات مانند خودرو ها یا مبلمان اگر بخواهیم از چرم های طبیعی استفاده نماییم باید هزینه ی بسیار زیادی را متحمل شویم که این امر نیز توجیه اقتصادی ندارد.
به دلیل قیمت بالا و هم چنین کمبود در تولید انسان ها به این فکر افتادند که با استفاده از برخی الیاف مخصوص چرم های مصنوعی را تولید کنند و در این زمینه به موفقیت هم دست پیدا کردند به طوری که امروزه در بازار انواع مختلفی از چرم های مصنوعی را می بینیم که با استفاده از روش ها و مواد اولیه ی مخصوصی و تولید می شوند و از نظر ظاهری بسیار به چرم های طبیعی شباهت دارند.
بنابراین برخلاف چرم های طبیعی که به طور مستقیم از پوست حیوانات به دست می آیند چرم های مصنوعی با استفاده از مواد غیر طبیعی و در کارخانجات تولید می شود و به دلیل شرایط راحت تر تولید و زمان کمتری که دارد از قیمت مفرون به صرفه تری برخوردار می باشد.
با گذشت زمان روش های تولید چرم مصنوعی نیز دچار تغییر و دگرگونی شد به طوری که امروزه در بازار چرم ها شاهد چرم هایی هستیم که از نظر ظاهری تشخیص آن ها از چرم های طبیعی بسیار دشوار می باشد و باید تجربه کافی در این زمینه داشته باشیم که بتوانیم آن ها را از هم تشخیص دهیم.
چرم های مصنوعی به طور کلی از لحاظ مواد اولیه ای که برای تولید آن ها استفاده می شود به سه دسته ی چرم های پلی یورتان یا PU و چرم های پلی وینیل کلراید یا PVC و چرم های میکروفیبر تقسیم بندی می شوند که هر گدام از ان ها کاربرد های خاصی دارند.
از چرم های مصنوعی نیز مانند چرم های طبیعی به طور عمده در تولید پوشاک استفاده می شود و چرمی که در تولید پوشاک به طور گسترده از آن استفاده می شود چرم مصنوعی PU می باشد که به دلیل وزن سبک و نرمی و انعطاف زیاد یکی از بهترین چرم های مصنوعی برای پوشاک می باشد.
از چرم های PVC معمولا پارچه های چرمی بزرگی تولید می شود که در صنعت مبلمان سازی و خودرو سازی از آن ها استفاده های فراوانی می شود به طوری که از این چرم به عنوان پارچه های چرمی مبلمان استفاده می شود زیرا دارای مقاومت بسیار بالایی هست و به راحتی تخریب نمی شود و هم چنین از انواع سوزنی چرم های PVC به عنوان روکش صندلی های اتومبیل ها نیز استفاده می شود.
از چرم های مصنوعی در قسمت های مختلف اتومبیل استفاده می شود به طور مثال در قسمت سینه ی جلویی خودرو ها از چرمی های ضخیم پلی وینیل کلراید استفاده می کنند به عنوان روکش فرمان و … نیز از این چرم ها استفاده می کنند.
چرم های میکروفیبر با کیفیت ترین و بهترین چرم های مصنوعی می باشند که در طرح و شکل های مختلفی تولید می شوند و معمولا از آن ها برای تولید محصولات ارزشمند و زیبا استفاده می شود و در مواردی از این چرم ها به عنوان تکه های فاخر بر روی کیف ها و … استفاده می کنند.
چرم های مصنوعی میکروفیبر گران ترین نوع چرم مصنوعی می باشد که در بازار وجود دارد و به دلیل زیبایی منحصر به فردی که دارد از آن ها برای تولید کفش و کیف چرم به طور عمده استفاده می شود.
چرم سازی یکی از قدیمی ترین صنعت های بشری می باشد که از سالیان بسیار دور تا به امروز زونق دارد و چرخ های این صنعت می چرخد اما در گذشته از چرم ها فقط برای تولید پوشاک استفاده می کردند اما امروزه کاربرد های انواع چرم ها گسترش پیدا کرده است و محصولات متنوع چرمی در بازار با طرح و شکل های مختلفی دیده می شوند.
چرم های مصنوعی شاید از نظر ظاهری با چرم های طبیعی شباهت زیادی داشته باشند اما به جرات می توان گفت که از نظر ویژگی های ذاتی تفاوت بسیار زیادی با چرم های طبیعی دارند به طوری که مقاومت و استحکامی که چرم های طبیعی دارند در هیچ یک از مدلی های چرم های مصنوعی وجود ندارد.
محصولات تولید شده با چرم های طبیعی را هر چه بیشتر استفاده کنید درخشان تر و براق تر می شوند و هم چنین انعطاف و نرمی آن ها افزایش می یابد و به طور کلی می توان گفت که چرم های طبیعی خراب نشدنی هستند اما چرم های مصنوعی مقاومت زیادی ندارند و پس از گذشت مدت زمان مشخص پوسته پوسته می شوند و کیفیت اولیه خود را از دست می دهند.
یکی از ویژگی های مهم چرم های مصنوعی قیمت مقرون به صرفه آن ها می باشد که در مقایسه با چرم های طبیعی قیمت بسیار پایین تری دارند و برای تولید لوازم چرمی بزرگ مانند مبلمان چرمی استفاده از آن ها توجیه اقتصادی دارد.
از چرم های طبیعی به عنوان روکش بر روی محصولات مختلف نیز استفاده های فراوانی می شود به طوری که بر روی برخی از سیستم های صوتی یا مبلمان ادارات شما می توانید استفاده از چرم های مصنوعی را مشاهده کنید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.