یکی از مشکلات مربوط به چرم، پوسته شدن آن است، در این مقاله پیرامون راهکارهای ترمیم چرم مصنوعی پوسته شده، صحبت خواهیم کرد.
چرم مصنوعی پوسته شده
چرمهای مصنوعی، از مواد اولیه کاربردی هستند که در صنایع گوناگون از صنعت مد و پوشاک گرفته تا صنعت خودروسازی به کار گرفته می شوند، این نوع چرم در کنار مزایای متعدد، دارای معایبی است که یکی از آنها ترک خوردگی و پوسته شدن است.
چرم مصنوعی پوسته شده، به روشهای مختلفی قابل تعمیر و بازسازی است. در ادامه این مطلب، علل پوسته شدن چرم و راههای ترمیم آن را با هم بررسی می کنیم تا اطلاعات جامعتری را به دست آوریم.
یکی از علل پوسته شدن محصولات تولید شده با انواع چرم مصنوعی، قرار گرفتن در معرض آلودگیهای محیطی و فیزیکی مانند گرد و غبار، ترکیبات شیمیایی موجود در هوا و ریز گردهای است.
این مواد، کیفیت انواع چرم مصنوعی و ارگانیک را تحت تاثیر قرار می دهند و در دراز مدت به افت سطح کیفی، ترک خوردگی و خراشیدگی سطح رویی چرم منجر می شوند و کیفیت محصول را به ویژه از حیث ظاهری، کاهش می دهند.
عامل مهم دیگر در بروز این معضل، عدم نگهداری صحیح و اصولی از محصولات و ملزومات چرمی است، چرم، حالتی روغنی و چرب دارد و لازم است برای سالم ماندن، علاوه بر پاک کردن سطح آن، به فواصل منظم تمیز کاری شود.
می توان با استفاده از انواع واکسهای مختص چرم، سطح آن مرطوب و روغنی کرد، اما اگر این کار انجام نپذیرد به مرور زمان، چرم ترک می خورد و پوسته می شود و دچار تغییر شکل می گردد.
علاوه بر این، تغییرات دمایی مداوم و گرما و سرمای شدید از فاکتورهای مهمی است که به عنوان علت پوسته شدن مدلهای مختلف چرم، شناخته شده است. درجه حرارت بالا یا بسیار پایین، ساختار چرم را با مشکل مواجه می کند و شکل ظاهری آن را به تدریج، تغییر می دهد.
این موارد که برای نمونه ذکر شد، تنها سه مورد مهم از عوامل پوسته شدن چرم است. اما برای بسیاری از افراد این سوال به وجود می آید که برای پیشگیری از پوسته شدن یا ترک خوردگی چرم باید چه کارهایی انجام داد؟
سه ترفند برای جلوگیری از پوسته شدن چرم:
- مهمترین کار، این است که از محصولات مراقبتی چرم برای نگهداری اصولی از آنها استفاده کنیم، انواع واکسها و مواد نرم کننده، برای مراقبت صحیح از ملزومات چرمی در بازار وجود دارد که استفاده از آنها، نقش مهمی در حفظ کیفیت محصولات چرمی دارد.
- استفاده مناسب از تولیدات چرمی، راهکار دیگری است که برای پیشگیری از پوسته شدن انواع چرمهای طبیعی و مصنوعی باید انجام داد، محصول چرمی را در معرض عوامل آسیب زننده مانند نور مستقیم آفتاب و مواد شوینده و شیمیایی قرار ندهید.
- رطوبت عامل مهمی در پوسته شدن چرم است. برای اینکه محصول چرمی دچار مشکلاتی مانند شکنندگی، پوسته شدن، تغییر رنگ و پوسیدگی نشود، باید از آب و رطوبت، دور باشد، پس به این نکته مهم در مورد محصولات چرمی توجه داشته باشید.
هرچند که ترمیم چرم پوسته شده کاری تخصصی است، اما اگر به هر دلیلی محصولات و تولیدات چرمی، دچار پوسیدگی جزئی شد، راهکارهایی ساده برای ترمیم و بازسازی آن وجود دارد که می توانید شخصا آن را انجام دهید، در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود.
اولین و ساده ترین راه، استفاده از برخی از روغنهای گیاهی است، روغنهایی مانند زیتون و نارگیل که دارای غلظت بالایی هستند می توانند تا حدودی حالت پوسته شده چرم را بهبود ببخشند و از گسترش ترک خوردگی و پوسته شدن چرم، جلوگیری کنند.
برای ترمیم به این روش، کافی است که ابتدا محل پوسته شدن را به خوبی با یک دستمال نخی پاکیزه، تمیز کنید و پنبه ای را آغشته به روغن کرده و چند بار در محل آسیب دیده، ماساژ دهید تا حالت پوسته شدگی چرم به تدریج مرمت شود.
روش دوم، استفاده از موادی است که به عنوان ترکیبات بازسازی کننده چرم در بازار وجود دارد، این مواد، طیف گسترده ای از انواع رنگها و مواد ترمیم کننده چرم طبیعی و چرم صنعتی در بازار وجود دارند که با هدف بازسازی مشکلات چرم، تولید شده اند.
استفاده از این محصولات، با توجه به نوع آنها متفاوت است و لازم است با مطالعه بروشورهای ارائه شده توسط تولید کننده، کار ترمیم را انجام داد، برای مثال رنگ ترمیم چرم، باید پس از پاک کردن محل پوسته شدن، به آرامی بر روی چرم، زده شود.
راهکار دیگر که روشی نسبتا قدیمی در ترمیم چرم است، قرار دادن تکه های سالم چرم بر روی محل آسیب دیده است، برای اینکار باید در ابتدا تکه های چرمی که از حیث ضخامت و طرح و رنگ، با چرم پوسته شده هماهنگ هستند، خریداری نمایید.
اگر قسمت ترک دار یا پوسته شده، کاملا آسیب دیده می توانید آن بخش را به ظرافت توسط یک قیچی سر نازک جدا کنید، اما اگر پوسته شدن به صورت جزئی اتفاق افتاده است، می توانید تکه های چرم جدید را بر روی محل آسیب دیده بدوزید یا بچسبانید.
بسته به نوع چرم و محصول تحت ترمیم، می توان روشهای دلخواه را اتخاذ نمود، چسب چرم را می توانید از مراکز عرضه محصولات و یراق آلات کیف و کفش تهیه کنید و یا از نخهای مخصوص برای دوخت استفاده کنید.
نکته ای که راجع به ترمیم چرم وجود دارد این است که هر روشی برای بازسازی چرم اتخاذ کنید، در ابتدا باید محصول چرمی را با استفاده از یک پارچه نخی تمیز، عاری از گرد و غبار و هرگونه آلودگی نمایید.
لکه ها و چربیهای به جا مانده بر روی چرم را پاک کنید و پس از آن، کار ترمیم را با دقت هر چه تمام تر آغاز کنید تا در نهایت کالای چرمی، به بهترین و زیباترین شکل، در بیاید و اثری از پوسته شدن، باقی نمایند.
علاوه بر این روشهای خانگی و در دسترس، اگر مایل هستید کالای چرمی شما، مانند روز اول شود و بازسازی قسمت آسیب دیده به صورت کاملا اصولی و تخصصی انجام شود، می توانید کار ترمیم را به افراد متخصص و خبره بسپارید.
در کنار مراکزی که به صورت سنتی در زمینه تولید و طراحی محصولات چرم، فعال هستند، مراکز و افرادی وجود دارند که کار بازسازی چرم ترک خورده یا پوسته دار را به نحو احسن انجام می دهند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.